Τάρτα αμυγδάλου με Φρουκτόζη Fytro και ανανά

 

Υλικά
200 γρ. Πίτυρο Βρώμης Fytro   
100 γρ. αμύγδαλο  φιλέ  
2 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
2 κρόκοι αυγού
75 ml γάλα   
45 ml κρέμα γάλακτος  
300 γρ. ανανά κονσέρβα
2 κουτ. γλυκού Φρουκτόζη Fytro  
30 ml ρούμι  
50 γρ. Μαύρη Ζάχαρη Fytro
Λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη για επάλειψη
 
Εκτέλεση
Τρίβουμε τα αμύγδαλα πολύ ψιλά με το Πίτυρο Βρώμης Fytro  σε ένα μίξερ. Σε ένα βαθύ σκεύος τα τοποθετούμε μαζί με το Μπέικιν Πάουντερ. Στραγγίζουμε το χυμό από τον ανανά και τον ανακατεύουμε με το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τη Φρουκτόζη Fytro. Ρίχνουμε  και τους κρόκους, το ποτό και τα ανακατεύουμε όλα μαζί. Προσθέτουμε τα υγρά στο μίγμα με το πίτυρο και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να γίνει ένα σφιχτό μίγμα. Σε μια φόρμα τοποθετούμε λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη, βάζουμε τις φέτες ανανά και τις σκεπάζουμε με το χυλό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C για 30 λεπτά.