Πλιγούρι Fytro με δαμάσκηνο, κοτόπουλο, καρύδι και βινεγκρέτ από βαλσάμικο ξύδι

Υλικά

150 γρ. Πλιγούρι Fytro

300 mlζωμός κοτόπουλου

100 γρ. κοτόπουλο στήθος

70 γρ. δαμάσκηνα

30 γρ. καρύδια

5 γρ. κανέλα

30 γρ. χουρμάδες

10 γρ. σουσάμι

15 mlξύδι βαλσάμικο

10 mlμούστος ή πετιμέζι (προαιρετικά)

45 mlελαιόλαδο

1 σέλινο

1 κρεμμύδι ξερό

Αλάτι

Πιπέρι(κόκκινοι σπόροι)

 

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το Πλιγούρι Fytroσύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Βράζουμε το στήθος κοτόπουλου στο ζωμό μαζί με το κρεμμύδι και το σέλινο. Προσθέτουμε στο έτοιμο πλιγούρι τα δαμάσκηνα, τους χουρμάδες, τα καρύδια και το κοτόπουλο (αφού έχει βράσει) το οποίο έχουμε κόψει σε κομματάκια καρέ. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το μούστο και τα μπαχαρικά. Σερβίρουμε ραντίζοντας το πλιγούρι με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε και με το σουσάμι.