Κέικ με Μελάσα Fytro, τζίντζερ και 4 μπαχαρικά

Υλικά

200 γρ. βούτυρο

100 γρ. άσπρη ζάχαρη

100 γρ. Μελάσα Fytro

2 αυγά

200 γρ. αλεύρι

20 γρ. κακάο

5 γρ. τζίντζερ

5 γρ. από 4 μπαχαρικά

5 γρ. σόδα

35 mlγάλα

 

Για το γλάσο

2 κουτ. σούπας βούτυρο

100 γρ. τυρί κρέμα

110 γρ. ζάχαρη άχνη

Χυμός από μισό λεμόνι

 

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη Mελάσα Fytro, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, τα μπαχαρικά, το κακάο και τη σόδα μαζί. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο μπολ σιγά-σιγά. Ρίχνουμε το γάλα και αφήνουμε να γίνουν μια ομοιόμορφη μάζα. Σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα βάζουμε το μίγμα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 ºCκαι ψήνουμε στους 180 ºCγια 40 λεπτά.

 

Για το γλάσο

Χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη ζάχαρη και το βούτυρο. Προσθέτουμε τον χυμό του λεμονιού.

 

Τρόπος σερβιρίσματος

Αδειάζουμε το κέικ και καλύπτουμε με το γλάσο.