Κοτόπουλο γεμιστό με πλιγούρι

Υλικά

  • Κοτόπουλο (~1600 γρ.)
  • Λίγο λάδι για το ψήσιμο

Για τη γέμιση:

 

  • 1 μεσαίο κρεμμύδι
  • 1 πράσο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 100 γρ. πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
  • λίγη τομάτα συμπυκνωμένη
  • 1 κύβος ζωμός κότας
  • 50 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Αλάτι - πιπέρι

 

Εκτέλεση

Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και προσθέτετε το πλιγούρι ωμό, λίγη τομάτα, και τον ζωμό κότας. Προσθέτετε νερό (1/4) και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Ρίχνετε μέσα το τυρί τριμμένο και τη μουστάρδα και γεμίζετε το κοτόπουλο. Το βάζετε στο φούρνο 1 ώρα και 1 τέταρτο στους 200°C.