Ριζότο Μπολονέζ

Υλικά 

Για τη μπολονέζ:
• 1 φλιτζ. τσαγιού Σόγια Κιμά Fytro   
• 20 γρ. κρεμμύδι ξερό
• 20 ml (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
• 10 γρ. πράσο ψιλοκομμένο 
• 10 γρ. πιπεριά πράσινη
• 1/2 σκελίδα σκόρδο
• 1 ξύλο κανέλας
• 1 φύλλο δάφνης
• 20 ml (4 κουτ. σούπας) κρασί κόκκινο 
• Λίγος μαϊντανός 
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 40 γρ. πελτές τομάτας
• 50 γρ. Passata Bio-Organic
 
Για το ριζότο:
• 200 γρ. Ρύζι με Φλοιό Fytro
• 1 μικρό κρεμμύδι 
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 100 ml (1/2 φλιτζ. τσαγιού) λευκό κρασί
• 1 μικρό κρεμμύδι 
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 600-800 ml (3-4 φλιτζ. τσαγιού) ζωμός λαχανικών

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη Σόγια Κιμά Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. 
Για την προετοιμασία του κιμά:
Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μαζί με τον κιμά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από την κατσαρόλα.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. 
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί λίγο. Μετά, ρίχνετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την Passata Bio-Organicκαι τα μπαχαρικά.  
Προσθέτετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών, εάν έχετε, και αφήνετε να βράσουν για 30-45 λεπτά.
Τέλος, δοκιμάζετε το κιμά και, εάν έχει μαλακώσει, κατεβάζετε από τη φωτιά.
Πριν σερβίρετε, προσθέτετε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Για την προετοιμασία του ριζότου: 
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με το ελαιόλαδο και το ρύζι για λίγα λεπτά. 
Σβήνετε με το λευκό κρασί, αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών. Χαμηλώνετε την φωτιά και σιγοβράζετε. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ζεστό νερό. 
Ρίχνετε τον κιμά, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσουν, μέχρι να χυλώσει το μίγμα. 
Αποσύρετε από την φωτιά και αφήνετε το ριζότο 3-4 λεπτά να ξεκουραστεί. 
Σερβίρετε σε βαθύ πιάτο.