Πίτσα νηστίσιμη με σάλτσα μπολονέζ

Υλικά 

Για την μπολονέζ:
• 1 φλιτζ. τσαγιού Σόγια Κιμά Fytro   
• 20 γρ. κρεμμύδι ξερό
• 20 ml (2 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο
• 10 γρ. πράσο ψιλοκομμένο 
• 10 γρ. πιπεριά πράσινη 
• 1/2 σκελίδα σκόρδο
• 1 ξύλο κανέλας
• 1 φύλλο δάφνης
• 20 ml (4 κουτ. σούπας) κρασί κόκκινο 
• Λίγος μαϊντανός 
• Αλάτι
• Πιπέρι
• 40 γρ. πελτές τομάτας
• 50 γρ. Passata Bio-Organic
 
Για την πίτσα:
• 1 έτοιμο ζυμάρι πίτσας 
• 100 γρ. Passata Bio-Organic
• 50 γρ. λιαστή τομάτα  
• 100 γρ. κόκκινη πιπεριά 
• Λίγος δυόσμος
• Λίγος μαϊντανός  
• 2 τομάτες φρέσκιες  
• 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο 

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τη Σόγια Κιμά Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Για την προετοιμασία του κιμά:
Ψιλοκόβετε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρετε στο ελαιόλαδο μαζί με τον κιμά, μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά από την κατσαρόλα.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι. 
Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε να εξατμιστεί λίγο. Μετά, ρίχνετε τον πελτέ τομάτας μαζί με την Passata Bio-Organic και τα μπαχαρικά. 
Προσθέτετε 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό ή ζωμό λαχανικών, εάν έχετε, και αφήνετε να βράσουν για 30-45 λεπτά.
Τέλος, δοκιμάζετε τον κιμά και, εάν έχει μαλακώσει, κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. 
Για την προετοιμασία της πίτσας:
Ανοίγετε τη ζύμη και την απλώνετε σε ένα μεγάλο ταψί. Την αλείφετε με το ελαιόλαδο, απλώνετε τη σάλτσα τομάτας και από πάνω προσθέτετε την πιπεριά ψιλοκομμένη, τη λιαστή τομάτα και τον κιμά.
Τοποθετείτε τις τομάτες σε ροδέλες και ψήνετε στους 180οC για 20 λεπτά.
Μόλις βγάλετε την πίτσα από το φούρνο, πασπαλίζετε με τον δυόσμο και τον μαϊντανό.