Ταμπουλέ

Υλικά

Για 1 σαλάτα θα χρειαστείτε:
200 γραμ. Πλιγούρι Fytro
120 γραμ. ψιλοκομμένο Κρεμμύδι (ξερό)
3 τομάτες ψιλοκομμένες χωρίς τα σπόρια
1 μεγάλο μάτσο Μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο φρέσκο Δυόσμο ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Ελαιόλαδο
Λεμόνι

 

Εκτέλεση

Βάζετε το Πλιγούρι να πάρει μία βράση σε 700 ml νερό. 
 
Αποσύρετε από τη φωτιά και το αφήνετε να φουσκώσει και να κρυώσει (θα απορροφήσει όλο το νερό). 
 
Ρίχνετε μέσα το Κρεμμύδι, τις τομάτες, το Μαϊντανό και το Δυόσμο και ανακατεύετε. 
 
Περιχύνετε με Ελαιόλαδο και χυμό Λεμονιού και προσθέτετε Αλάτι και Πιπέρι. 
 
Εναλλακτικά στη βασική συνταγή μπορείτε να προσθέσετε 300 γραμ. Τόνο ή 750 γραμ. Κοτόπουλο στήθος (το οποίο βράζετε και κόβετε σε μικρά κομμάτια) και 200 γραμ. Χαλούμι τριμμένο.