Κοτόπουλο γεμιστό με πλιγούρι

Υλικά

Κοτόπουλο (~1600 γρ.)
Αλάτι, Πιπέρι, λίγο Λάδι για το ψήσιμο
Γέμιση : 100γρ, 1 μεσαίο Κρεμμύδι
60γρ, 1 Πράσο
1 σκελίδα Σκόρδο
100γρ. Πιπεριά Φλωρίνης
100γρ, ½ φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
λίγη Τομάτα συμπυκνωμένη
1 κύβος Ζωμός κότας
50γρ τυρί τριμμένο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα

 

Εκτέλεση

Τσιγαρίζετε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης και προσθέτετε το πλιγούρι ωμό, λίγη τομάτα, και τον ζωμό κότας. Προσθέτετε νερό (1/4) και το αφήνετε να βράσει μέχρι να πιει όλα τα υγρά. Ρίχνετε μέσα το τυρί τριμμένο και τη μουστάρδα και γεμίζετε το κοτόπουλο. Το βάζετε στο φούρνο μία ώρα και 1 τέταρτο στους 200°C.