Τυρόπιτα με πλιγούρι

Υλικά

Φύλλο: 600γρ, 4 4/5 φλιτζ. τσαγιού Αλεύρι
50γρ, ¼ φλιτζ. τσαγιού Ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
νερό (όσο πάρει)
Γέμιση: 1100γρ, 5 ½ φλιτζ. τσαγιού Γάλα 
250γρ, 1 ¼ φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
400γρ Φέτα
250γρ Γραβιέρα
2 Αυγά 

 

Εκτέλεση

Αφήνετε να βράσουν 900γρ γάλα με το Πλιγούρι (να πιει το ½ υγρό και το αποσύρετε από τη φωτιά για να απορροφήσει και το υπόλοιπο υγρό). Προσθέτετε τη φέτα, τη γραβιέρα και τα αυγά. Τα ανακατεύετε όλα μαζί. 
 
Για το φύλλο, αναμιγνύετε τα υλικά και ζυμώνετε μέχρι το ζυμάρι να γίνει λείο. Ανοίγετε 4 φύλλα. Τοποθετείτε ένα στη βάση και μοιράζετε τη γέμιση σε τρεις στρώσεις με ενδιάμεσα φύλλα. Τέλος σκεπάζετε την πίτα με το τέταρτο φύλλο. Περιχύνετε με 200γρ γάλα, λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε αντιστάσεις στους 180°C.