Πράσινη σαλάτα με Μανιτάρια

Υλικά

25γρ Προσούτο ψιλοκομμένο
15γρ Κρεμμύδι
35γρ Ελαιόλαδο
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού Μελάσα Fytro
25γρ Ξύδι βαλσάμικο
25γρ αραβοσιτέλαιο
αλάτι
1 ματσάκι Ρόκα
1 Μαρούλι σγουρό
2 Ντομάτες
1 πακέτο Μανιτάρια φρέσκα (~300γρ) τα οποία έχουμε πρώτα αλείψει με λίγο λάδι και έχουμε ψήσει σε δυνατό φούρνο για να μαραθούν.

Εκτέλεση

Τσιγαρίζουμε το προσούτο και το κρεμμύδι σε λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τη μελάσα Fytro, το αφήνουμε να λιώσει και σβήνουμε με το ξύδι. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το αραβοσιτέλαιο και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε όσο αλάτι θέλουμε και αφήνουμε να κρυώσει.

Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά, ανακατεύουμε με την κρύα vinaigrette και σερβίρουμε.