Ρύζι INDIEN

Υλικά

300γρ Ρύζι αναποφλοίωτο Fytro
600γρ Κοτόπουλο
80γρ Σησαμέλαιο
120 Κρεμμύδι
2 σκελίδες Σκόρδο
1 Πιπεριά (~80γρ)
1 κουτ σούπας Μελάσα Fytro
100γρ λευκό Κρασί
100γρ χυμό Ντομάτας
Αλάτι
Πιπέρι
Κάρυ
80γρ Αμύγδαλο ψιλοκομμένο χωρίς την ψίχα
80γρ Σταφίδες

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι Fytro σύμφωνα με τις οδηγίες. Κόβουμε το κοτόπουλο σε κύβους. Το τσιγαρίζουμε στο σησαμέλαιο και προσθέτουμε πολτοποιημένα το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Ρίχνουμε τη μελάσα Fytro, το κρασί και το χυμό ντομάτας και τα αφήνουμε να βράσουν.

Κατά το βράσιμο προσθέτουμε αλάτι πιπέρι και κάρυ. Μόλις έχει σχεδόν απορροφήσει τα υγρά, ανακατεύουμε το ρύζι και αποσύρουμε από τη φωτιά. Καβουρδίζουμε το αμύγδαλο, προσθέτουμε τις σταφίδες και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.