Cafe de Olla (Παραδοσιακός Καφές Μεξικού)

Υλικά

Για 4 φλιτζάνια καφέ θα χρειαστείτε:
6 κουτ. σούπας δυνατού φρεσκοαλεσμένου Καφέ
4-5 κύβους Ακατέργαστης Ζάχαρης Fytro (ή 3-4 κουτ. γλυκού Aκατέργαστης Ζάχαρης για Καφέ Fytro)
3 ξυλαράκια Κανvέλας 
3 Γαρύφαλλα
4 φλιτζάνια Νερό
 
 
 

Εκτέλεση

Τοποθετήστε, σε μια μικρή κατσαρόλα, όλα τα υλικά και αφήστε τα μέχρι την πρώτη βράση. 

Χαμηλώστε αμέσως τη φωτιά (είναι σημαντικό να μη βράσει ο καφές ώστε να διατηρήσει τα αιθέρια έλαιά του) και σιγοψήστε για 15-20 λεπτά. 
 
Για πιο γρήγορη παρασκευή, ψήστε τον καφέ μέχρι να λιώσουν οι κύβοι ζάχαρης. Σουρώστε τον καφέ σε 4 κούπες. 
 
Tip: Όση περισσότερη ώρα αφήσετε τον καφέ να ψηθεί, τόσο περισσότερο θα αναπτυχθεί και η γεύση του.