Μικρά Κέικ Διαίτης (Muffins)

Υλικά

500 γρ. Αλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. Αλεύρι ολικής άλεσης
1/4 φλιτζ. Τσαγιού Φρουκτόζη Fytro
1/2 φλιτζ. Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro
475 γρ. Γάλα με 0% λιπαρά
175 γρ. Μαργαρίνη μαλακή
2 μεγάλα Αυγά
1 κουτ. Σούπας Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
1/2 κουτ. Γλυκού Σόδα μαγειρικής
1 κουτ. γλυκού Αλάτι
Ξύσμα μισού Πορτοκαλιού ή / και λίγη Βανίλια

 

Εκτέλεση

Ανακατέψτε στο μίξερ στη δυνατή ταχύτητα για 7-8 λεπτά τη Φρουκτόζη Fytro,την Ακατέργαστη Ζάχαρη Fytro, το Αλάτι,τη Βανίλια ή / και το Ξύσμα μισού Πορτοκαλιού

και τη Μαργαρίνη, προσθέτοντας ένα - ένα τα αυγά. 
 
Διαλύετε το Μπέικιν Πάουντερ και τη Σόδα στο Γάλα. 
 
Στη συνέχεια ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ στη χαμηλή ταχύτητα για 3-4 λεπτά προσθέτοντας σταδιακά τα Άλευρα. 
 
Όταν το μίγμα ομογενοποιηθεί, λαδώνετε φορμάκια των 80-100 γρ. τα οποία γεμίζετε μέχρι τα 2/3. 
 
Ψήνετε τα muffins στο φούρνο στους 170°C για 25-30 λεπτά. 

Σημείωση
Όλες οι μετρήσεις είναι κοφτές 
1 φλιτζ. τσαγιού = 20 κουτ. σούπας = 1/4 λίτρου = 250 ml
1/2 φλιτζ. τσαγιού = 10 κουτ. σούπας = 125 ml