Τιραμισού ("ανέβασε με" στα Ιταλικά)

Υλικά

Για 8 μερίδες θα χρειαστείτε
Για το σιρόπι εσπρέσσο:
1/3 φλιτζ. Νερό
1/2 φλιτζ. Ακατέργαστη
Ζάχαρη για Καφέ Fytro
2/3 φλιτζ. Εσπρέσσο ή πολύ δυνατό Καφέ φίλτρου
1/4 φλιτζ. Κονιάκ
Για τη γέμιση: 
1½ φλιτζ. Κρέμα Γάλακτος
1/3 φλιτζ. Ακατέργαστη
Ζάχαρη για καφέ Fytro
2 Βανίλιες
450 γρ. Τυρί κρέμα (Μασκαρπόνε θα ήταν ιδανικό)
24 Σαβαγιάρ
Κακάο σε σκόνη ΓΙΩΤΗΣ

 

Εκτέλεση

Για το σιρόπι, βάλτε το Νερό και την Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro σε ένα κατσαρολάκι. 

Σιγοβράστε, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να λιώσει εντελώς η Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro
 
Προσθέστε τον Καφέ και το Κονιάκ.
 
Για τη γέμιση, χτυπήστε την Κρέμα Γάλακτος με την Ακατέργαστη Ζάχαρη για Καφέ Fytro και τις Βανίλιες μέχρι να σφίξει η Κρέμα. 
 
Χτυπήστε το Τυρί μέχρι να μαλακώσει και ανακατεύοντας προσθέστε σταδιακά την Κρέμα. 
 
Σε ένα πυρέξ (χωρητικότητας 2 λίτρων) τοποθετήστε τα μισά Σαβαγιάρ και από πάνω τους το μισό σιρόπι εσπρέσσο. 
 
Έπειτα απλώστε τη μισή γέμιση ομοιόμορφα. 
 
Επαναλάβατε τη διαδικασία και με μια σπάτουλα φροντίστε το πάνω μέρος να είναι όσο το δυνατόν πιο λείο. 
 
Καλύψτε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 12 ώρες. 
 
Λίγο πριν σερβίρετε το Τιραμισού πασπαλίστε όλη την επιφάνεια με μια λεπτή στρώση Κακάο.