Μηλόπιτα

Υλικά

Για τη γέμιση:
1 κιλό Μήλα
50 γρ. Μαύρη Ζάχαρη Fytro (για πασπάλισμα)
Λίγη Καννέλα
 
Για τη ζύμη:
170 γρ. Aλεύρι για Όλες Τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
80 γρ. Μαργαρίνη
80 γρ. Μαύρη Ζάχαρη Fytro
1 μικρό Αυγό
20 γρ. Καρύδι τριμμένο
 


Εκτέλεση


Για τη Ζύμη:
 
Ανακατεύετε τα υλικά και βάζετε τη ζύμη στο ψυγείο μέχρι να παγώσει. 
 
Βουτυρώνετε μία φόρμα (διαμέτρου 23 cm) και πασπαλίζετε τον πάτο με 50 γρ. Μαύρη Ζάχαρη Fytro.
 
Για τη γέμιση:
 
Κόβετε τα Μήλα σε φέτες και τα απλώνετε σε 1 στρώση στη φόρμα. 
 
Πασπαλίζετε με λίγη Καννέλα. 
 
Τα ψήνετε στους 250°C για 35 λεπτά. 
 
Ανοίγετε τη ζύμη σε φύλλο και το απλώνετε πάνω στα Μήλα. 
 
Ψήνετε για άλλα 30 λεπτά στους 200°C.