Μηλόπιτα Βρώμης

Υλικά

800γρ. Μήλα καθαρισμένα σε φέτες
200-220 γρ. Ζάχαρη ακατέργαστη Fytro
5 αυγά
200 γρ. λιωμένη Κουβερτούρα Γιώτης
50 γρ Κακάο Γιώτης
2 κουτ. σούπας Κονιάκ/Ρούμι
100 γρ. Σταφίδες ξανθές
100 γρ. χοντροκομμένο Μπισκότο
100γρ. Ελαιόλαδο και
100 γρ. Νιφάδες βρώμης Fytro

Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψί και πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη, κόβουμε τα μήλα σε φέτες και τα στρώνουμε σε όλο το ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150-200 ºC για ~20min.

Αφαιρούμε από το φούρνο και τα στρώνουμε καλά τα μήλα στη βάση του ταψιού.

Χτυπάμε τα αυγά με την ακατέργαστη ζάχαρη Fytro.

Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα, το κακάο, το κονιάκ ή το ρούμι, τις σταφίδες, το μπισκότο, το ελαιόλαδο και τις νιφάδες βρώμης Fytro.

Ψήνουμε για 45min σε προθερμασμένο φούρνο στους 150 ºC σε αέρα.