Τομάτες γεμιστές με πλιγούρι

Υλικά

2 Κιλά (15 μέτριες) Τομάτες
100γρ Ρύζι γλασέ
250γρ, 1 ¼ φλιτζ. τσαγιού Πλιγούρι Fytro
60γρ, ½ φλιτζ. τσαγιού Σταφίδες Ξανθές
60γρ Κουκουνάρι
120γρ Φέτα τριμμένη
200γρ, 2 ¼ φλιτζ. τσαγιού  Ελαιόλαδο
300γρ Συμπυκνωμένος χυμός τομάτας
Δυόσμος, Μαϊντανός, Κόλιανδρο, Κύμινο, Αλάτι, Πιπέρι
3 σκελίδες Σκόρδο
Πατάτες (προαιρετικά) 

 

Εκτέλεση

Ανοίγετε τις τομάτες και κρατάτε (τρίβετε) το εσωτερικό από τις 10. Ρίχνετε μέσα το ρύζι, το Πλιγούρι, τις σταφίδες, το κουκουνάρι, την φέτα, 150γρ ελαιόλαδο, τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας, τον ψιλοκομμένο δυόσμο, το ψιλοκομμένο μαϊντανό, λίγο κόλιανδρο, λίγο κύμινο, αλάτι, λίγο πιπέρι και το σκόρδο τριμμένο. Τα ανακατεύετε, γεμίζετε τις ντομάτες, περιχύνετε με 50γρ ελαιόλαδο και προαιρετικά προσθέτετε πατάτες.